LOGOS 2022 – Het menszijn wijden

7-11 oktober 2022
Dortmund

 

Interview met de nieuwe bewindsdrager J. Torunski

LOGOS Nieuwsbrief Johanni 2022

Informatie over de conferentie en het programma

Op deze grote conferentie worden 2400 deelnemers verwacht van over de hele wereld, waaronder 500 jongeren. Er komen ruim 130 losse evenementen, van lezingen tot werk- en gespreksgroepen, tentoonstellingen, een cultureel programma en nachtcafés. Op het conferentieterrein is er een apart programma voor kinderen. Er zijn royale pauzes voor ontmoetingen, spontane bijdragen en eten en drinken.

Aan acht altaren wordt dagelijks de mensenwijdingsdienst gehouden in vele talen, evenals de dagsluitingen. Als bijzonderheid zullen er ook priesterwijdingen zijn tijdens de conferentie. Aan elk van de zeven sacramenten zal zijn eigen ruimte gewijd zijn, waarin tentoonstellingen en installaties, maar ook mogelijkheden voor persoonlijke activiteit en die bezoekers de mogelijkheid zullen bieden om de essentie van deze sacramenten te bewonderen, te onderzoeken en eraan te werken. Ook een deel van de lezingen en workshops zal thematisch gebaseerd zijn op de sacramenten.

Alle deelnemers kunnen gezamenlijk aan de vier grote bijeenkomsten deelnemen: de opening van de conferentie, de eerste en de middelste avond, en de afsluiting. Om hiervoor ruimte te creëren, wordt een grote tent opgezet. Alle andere evenementen zullen plaatsvinden in ruimtes van de vrijescholen in Dortmund. Daar bevinden zich ook de overnachtingsplekken voor de jongeren.