Onze kampen

Gemeenschapsvorming en zijn wie je bent

Waarom organiseert de Christengemeenschap kampen voor kinderen, jongeren en gezinnen? In de kwalitatief hoogwaardige vakanties staat het vormen van ‘gemeenschappen’ centraal. Ruimte scheppen voor vriendschap, verbondenheid, aandacht voor de ander, je betrokken voelen bij elkaar.

Eén of twee weken lang bevind je je midden in de natuur, met weinig of geen stroom, internet of volle agenda. Saai? Welnee! Je zult je niet vervelen.

Elk jaar gaan ongeveer zeshonderd kinderen, jongeren en volwassenen naar één van de tien kampen van Helios. Al die kampen worden georganiseerd door ongeveer honderdvijftig jonge, enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Zij zorgen met elkaar voor een gebalanceerd programma en een goede sfeer.

In elk kamp verzorgt een geestelijke iedere avond de cultische dagsluiting. Tijdens deze korte viering kun je weer tot jezelf komen na alle drukke belevenissen van de dag, en is er tijd voor rust en bezinning. De priester ondersteunt de staf en staat open voor vragen en gesprek over zingeving, geloof en religie. Meestal op zondag en soms ook een tweede keer in de week wordt een mensenwijdingsdienst gehouden. Dit is de naam van de godsdienstviering in de Christengemeenschap. Voor de jonge kampelingen tot 14 jaar wordt er een kinderdienst gehouden.

Voor meer informatie: Helios kampen