Onze kampen

Gemeenschapsvorming en zijn wie je bent

Waarom organiseert de Christengemeenschap kampen voor kinderen, jongeren en gezinnen? In de kwalitatief hoogwaardige vakanties staat het vormen van ‘gemeenschappen’ centraal. Ruimte scheppen voor vriendschap, verbondenheid, aandacht voor de ander, je betrokken voelen bij elkaar.

Eén of twee weken lang bevind je je midden in de natuur, met weinig of geen stroom, internet of volle agenda. Saai? Welnee! Je zult je niet vervelen.

Elk jaar gaan ongeveer zeshonderd kinderen, jongeren en volwassenen naar één van de tien kampen van Helios. Al die kampen worden georganiseerd door ongeveer honderdvijftig jonge, enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Zij zorgen met elkaar voor een gebalanceerd programma en een goede sfeer.

In elk kamp zit een priester die elke avond de cultische dagsluiting verzorgd en één of twee keer de mensenwijdingsdienst of kinderdienst. Zo kun je tijdens de cultische momenten weer tot jezelf komen en is er tijd voor rust en bezinning. De priester ondersteunt de staf en staat open voor vragen en gesprek over zingeving, geloof en religie.

Voor meer informatie: Helios kampen